Invatati copii sa se distreze facand miscare

Traim in secolul vitezei, facem lucrurile pe repede inainte, suntem mereu in priza, conectati in permanenta la ceea ce ne inconjoara dar uitam un lucru foarte important: sa avem grija de sanatatea noastra, de conditia fizica, si le transmitem aceleasi obiceiuri si copiilor nostri. Asta face din noua generatie una sedentara, dependenta de tehnologie si comoditate. Si totul porneste de la noi, prin puterea exemplului. 
Exista o multime de studii realizate de-a lungul timpului care au scos in evidenta beneficiile practicarii unui sport ori a miscarii in mod constant, asupra organismului nostru. 

Si pentru ca cei mici adora vehicolele in miscare, m-am gandit ca i-am putea convinge sa faca mai multa miscare cumparandu-le un astfel de vehicul cu pedale. Si aici optiunile sunt nenumarate, de la biciclete la masinute sau karturi cu pedale, trebuie sa alegeti ce credeti ca i se potriveste cel mai bine copilului dvs.

Baietelul meu fiind un copil care iubeste aventura si senzatiile tari, mi-a venit ideea sa-i cumpar un kart atunci cand a vazut unul in parc si nu-si mai lua ochii de la el. Pare fascinat de karturi. Si mie imi plac pentru ca ofera siguranta, stabilitate pe orice teren, si copilul se poate distra in voie fara grija ca o sa cada.

Din multitudinea de karturi Berg m-am hotarat sa aleg pana la urma un kart cu pedale, pentru ca vreau ca cel mic sa pedaleze, sa faca efort si sa-si dezvolte muschii si coordonarea. Iar karturile cu pedale Berg sunt perfecte in acest scop si au si garantie 2 ani ceea ce ma scuteste de griji in cazul in care s-ar intimpla ca baietelul meu sa confunde kartul cu o masina de curse sau o nava spatiala si acesta din urma ar suferii ceva „modificari” de forma 🙂

Atunci cand alegeti un kart trebuie sa fiti atenti la niste detalii foarte importante cum ar fi: varsta copilului, stabilitatea acelui kart pe orice fel de teren, siguranta, garantia si ajustabilitatea kartului respectiv.

Modelul ales de mine este Kart Berg Buzzy si indeplineste toate criteriile descrise mai sus.

kart

Si astfel intr-un mod distractiv putem avea grija de sanatatea copiilor nostrii, pentru ca miscarea previne aparitia unor boli cronice, ajuta sistemul respirator sa functioneze normal, imbunatateste memoria, le da copiilor mai multa incredere in ei, ii ajuta sa se dezvolte armonios si astfel noi parintii vom avea copii sanatosi si fericiti iar vizitele la medic vor deveni doar o amintire.

 

 

 

 

13 comentarii la „Invatati copii sa se distreze facand miscare

  1. Ar fi bine sa ne invatam copiii sa faca multa miscare si sa fie constienti ca e spre binele lor sa mai lace calculatorul , smartphone-ul si mai stiu eu ce gadget-uri pentru a face un pic de miscare !

  2. Pingback: Concursul de blogging “Importanta miscarii in viata copiilor” s-a incheiat | Reteaua de bloguri

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.